28 Mar 2011

kisah A.I.R.A

Assalamualaikum semua. .


hari nie tiba2x aku rasa nk story tentang kawan aku. nie bkn story tentang cinta or fantasi. apa aku nk cerita nie adalah reality kehidupan dia sendiri. Sape dia biarlah rahsia.   Biar aku je yang tahu.

Dia nie seorang gurl n nama dia  aira (nama samaran) mustahil aku nk bg tau nama sebenar dia saper. Dia dilahirkan dalam sebuah family n aku tgk dia family dia ok jer but actually no. aira ader seorang akak. jarak mereka x jauh mane just setahun sahaja. Time tu mybe family aira nie ader masalh kewangan jadi aira dihantar ke kampung dan tinggal bersama nenek, atuk n sedara2x aira yg lain. Sedara aira nie all boy no gurl ok senang cerita dia seorg jer cucu gurl.

Ketika kecil aira byk penyakit. Aira kata dulu dia ader sawan, telinga bernanah n kulit berkudis. Korang mesti geli an dgr benda alah tu semua. Mybe sebab tu kot mak ayah dia hantar dia blk kampung utk berubat.

Kehidupan aira kat kg mmg seronok.  Dia adlh cucu plg manja. Mane atuk nenek dia pergi mesti aira ikut. Sebab tu aira ketika kecil keras kepala, degil n nakal sgt2x.  selama aira berada di kg family aira x pernah dtg tgk aira. mklum la kan kg aira bukan dekat tp jauh sgt2x. ops lupa aku nk bg tau sebenarnya kg aira nie dekat Indonesia that’s why family aira jarang tgk dia.

Kat kg aira selalu kena buli sebab dia ader penyakit telinga. Kawan2x sebaya aira semua x nk kawan dgn aira sbb diorng kata aira nie busuk byk penyakit nanti berjangkit.  Aira selalu kena baling dgn batu kalau aira main2x dekat dgn sekitar kawan aira. Cian aira. Setiap kali dia blk uma mesti dia menangis. Menangis sbb kena baling batu n tade sape2x nk kawan dgn aira.  Cucu nenek yang lain un x nk kwn dgn aira gak. Cian aira an.

Tp si aira nie x kisa. Dia still main dekat2x kwan sekampung dia padahal kwn2x dia x nk kwn dgn dia. Sifat si aira ketika kecil, dia sgt lasak, suka mandi hujan, suka mandi sungai walaupun da brp kali nk lemas dia still mandi sungai gak tak pernah serik n aira nie x bole tgk org gunting rambut kalo ader org gunting rambut mesti dia un nak gunting gak. Sebab tu time kecil aira BOTAK. Atuk n nenek aira da x le nak wat pe kalo x dpat aira mesti merengek n nangis x henti2x. maklum la kan dia seorng je cucu gurl.  Mesti la kena penuhi semua permintaan aira.



p/s: smpai cnie je dulu nanti aku crt lagi pasal aira k.

Komen
3 Komen

3 comments:

bunga said...

saja tau nak wak bunga tertunggu2..

tapi memang kecian..tapi itulah kehidupan..bunga pun pernah mengalami cuba mybe sbbnyer jer berbeza..heheh.

zaty luvlianncezzz said...

suke je ea cter sal mmbe2

nnt story ler sal zati lak.gulp!
hi3

ria said...

bunga: nanti ria smbg k.. sabar auu. .

zaty: insyallahnanti ria wat k..:)

© Maria Hasun | Design By MaiGraphikDesign