31 Dec 2010

♥ new year

pucat nyer bibir saya :P

Selamat tahun baru kwn2x. .  hope tahun baru nie korang ader azam baru. .  hehe
Kalo maria, maria x pena ader azam baru. .teruk x? ?http://www.emocutez.com



Kalo maria ader wat slh maria mintak maaf, jgn simpan di dalam hati tau. . x elok. . hehehe. . kalo u all ader slh kat maria, maria maafkan. . eh ader ker ? ?  hehehehttp://www.emocutez.com



Ok la selamat tahun baru u all.  . btw to my love bby ader surat laying utk b. . baca kat bwh nie yew. . :Phttp://www.emocutez.com







p/s: b jgn wat2x lupa bby tautahun baru nie b kena bg bby teddy bear besar.  .hehehe(gurau jer)http://www.emocutez.com

29 Dec 2010

♥ 111210



Hari plg sedih wat aku. Tau naper ? sbb sbb sbb sbb cinta hati aku excident . huh utk kali ke berapa ntah cinta hatiku excident . tp yg nie mmg teruk ssb kena wat operation means dia kena masuk hospital la kan . tmbh teruk lagi bila kaki yg sma yg luka kaki yang sama kena masuk besi . sbb apa dia excident sbb adalah sebuah kereta nie ntah la pemandu dia baru dpt lesan kot,  apa ke HODOB (terbalikkan) sgt langgar moto cinta hati aku tu dari blkg.



Ok da langgar kan of course dia jatuh, kalo da tau langgar org tu pergi la tolong nie tidak.  Yg ko lari tu wat per.  HODOB betul. . ko x der perasaan ker apa ? ?  haish =,= geram aku. Nmpk sgt ko nie x BERTANGGUNGJAWAB .  mmg x kan berjaya la ko klao cara ko mcm nie. Huhu


Haish selamat la b aku x de pape. Da la maria releks k. ingat apa b ko ckp. “SENYUM” and “JANGAN MARAH2X” k maria. Tgk b ko da sihat kan. Huhuhu (gilo sebentar)


Aku rindu B aku wooo ! ! aku x dpt tgk dia pun dari dia masuk hospital until dia kuar, masuk belajar blk kat PSA, aku x dpt jmp dia ag. Betapa rindunyer aku kat dia. :( minggu lps aku blk pun aku x dpt jmp dia gak sbb dia g perak berubat kat sna.
Huh selamat la dunia da maju so dpt la tgk dia walaupun bkn secara live at least dot gak kurangkan rindu aku kat dia. Ilydsm my buncit bucuk.  Smapai bila2x pun aku tetap syg ko.









p/s: sorry kalau x fhm .  yg menaip nie pun x fhm apa dia taip.  . huhu. . kerinduan da melanda. hehehe n n n sory kalo ader ayat kasar :)

25 Dec 2010

♥ bila persahabatan dikhianati

aku kenal ko dari first time aku daftar snie. Aku rapat dgn ko sbb kita satu kls dan secara kebetulan kita ditakdirkan satu bilik. Dari orintasi, prg kls, prg surau, prg cafe semua kita wat bersama. X de benda pun kita x wat bersama. Aku backup ko kalau ader org kutuk ko, aku simpan rahsia ko. Aku tolong ko wat asg semua. Mmg aku x harap blsn drpd ko, tp o sndr bg blsn yg x berasas kat aku. Huh =,=

ok fine mmg aku wat salah dgn ko time last sem 1 but kalo bandingkan apa yg ko wat kat aku ko lagi byk dosa dgn aku. Aku maafkan ko n aku mintak maaf dgn apa yg aku wat kat ko. Ko cantik, ko comel, ko ader segalanya n x perlu wat sesuatu yg le wat ko malu n menjatuhkan maruah ko syg. kalo ko jadi diri ko sendiri semua org le syg ko tau.

Kalau betul aku jahat syg da lama aku wat benda2x yg le wat ko malu tp ko yg wat aku. Apa2x pun aku nk bg tau aku windukan ko aku syg ko byk kenangan kita bersama byk benda yg aku lalui dgn kau. Kalo ini akhir persahabatan kita aku redha. Aku harap ko bahagia dgn jalan yg ko pilih.

Satu benda aku nk bg tau ko aku x pernah anggap ko musuh aku & yg plg penting ko tetap sahabat aku smpai bila2x. I miss u my frenz.
p/s: kalo ko baca blog aku, aku harap ko maafkan aku. aku mintak maaf x dpt jadi sahabat yg baik utk kau. :)

24 Dec 2010

♥ kalau berpacaran


suka lagu nie sbb kelakar. eh logik ke alasan aku nie.hehe
apapun enjoy :)

Kalau berpacaran
Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi terlarang

Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman

Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya

Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman

Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah

Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah

Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman

Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
Jangan pegang-pegang 
(boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang 
(duduk rapat-rapat)
Bertambah sayang 
(nanti confirm dapat)
Biar malu-malu 
(jangan malu-malu)
Biar segan-segan 
(jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman 
(hahahaha)


p/s:  kalau kita sayang kekasih kita ikutla mcm lagu nie. . jgn jadi mcm saya. . c(=

19 Dec 2010

♥ My family


Pa, ma, kak ana, n jiby . adik nk bg au yg adik syg korunk sgt2x . adik rindu sgt korunk skrg nie . x tau la naper.  Mybe sbb da lama x jmp kot.  Hmmm. Ade  benda adik nk bg tau korang tp x terluah bila bertentang mata.


Adik syg sgt2x kat bapak . adik mintak maaf sebab adik x reti nk ambil hati bapak n bergurau dgn bapak, n adik tau adik suka wat bapak marah walaupun bapak x tunjuk kat adik.  Adik x tau la mcm ner nk bls jasa bapak . yg adik le wat adik janji belajar elok2. demi bapak n emak. Adik akan cuba sedaya upaya adik adik utk wat yg terbaik. Terima kasih bapak sebab sudi jaga adik yag nakal nie. adik bangga ade seorang bapak yg caring, nakal n comel mcm bapak. :)


Mak, adik tau adik selalu wat mak marah, geram, nangis sebab adik, adik x sengaja, adik jahat dgn mak,x pandai nk jaga hati mak, x pandai nk wat mak tersenyum mcm akak ana n jiby selalu wat kak mak. Hmmmm. Adik mintak maaf, adik au kadang2x mak suruh adik kemas uma tp adik wat sambil lewa jer. Huhuhu adik mintak maaf sgt2x mak. Adik byk dosa dgn mak, byk sgt2x maafkan adik x dpt jadi mcm akak ana. Apapun adik nk ucapkan terima kasih sbb da lahirkan adik, besarkan adik, belikan keperluan adik, n sentiasa maafkan adik. Adik syg mak sgt2x. Ilysm mom


Owh my nakal jiby, akak mintak maaf selalu marah jiby, selalu wat jiby nangis, geram n marah kat akak. Akak mintak maaf yew syg. Kdg2x akak pukul jiby, marah jiby cian adik akak nie yew. Jiby la satu-satunya adik akak yg plg comel n ensem. Muah utk adik akak . syg jiby.  Nanti kita keluar shopping yew syg . akak belanja jiby mkn KFC, belikan jiby baju n suar k syg ku.
Syg MUHAMMAD HASAN GHAIBUL ASRAR a.k.a JIBY


Kaka ana. Aku mintk mmaf wat kaka marah kat aku, selalu wat kaka geram. Hehehe. Aku tau aku selalu ambik baju kaka, da tu x reti nk jaga elok2x. Huhuhu sorry sis. Aku syg kaka au syg sgt2x sebab aku ade sorang je kaka. kaka ana la kaka yg plg cantik, caring, n begaya sbb tu aku kdg2x aku jelez dgn kaka, kaka nie cantik sgt ramai org minat kaka, org knl aku pun sbb kaka la.  Bangga ader kaka cantik mcm kaka ana. Kaka selalu bebl dkt aku sbb aku GEMUk.  Hehehe.  Nanti aku DIET yew kaka. Ily kaka imy so much. Terima kasih SITI HASANAH a.k.a ANA


Adik syang kat semua. Adik x nk kehilangan semua. Kalo bole adik nk semua org sentiasa ade disisi adik. Walaupun u all suka bebel kat adik suka suruh adik wat ini wat itu hakikatnya adik rindukan semua tu.

Walaupun kita jauh, tp adik selalu ingat pesanan bapak n emak. Adik selalu doakan utuk korunk. Adik x sanggup nk tgk mak n bapak kerja berat2x semata-mata nk cari rezeki utk kami. Adik janji adik bila adik da kerja nanti adik tolong mak dgn bapak yew. Keep my promise.

Adik selalu doakan bapak sehat tubuh badan cari rezeki utk keluarga kita. Bapak jaga kesihatan au jgn byk air manis nanti kencing manis bapak tmbh teruk. Mak pun same, adik doakan mak sehat tubuh badan kalo adik blk rumah nanti adik urutkan mak yew. Adik urut mak smpai mak x sakit badan lg da. Adik dokan utk semua sekali. Kaka kat peneng jaga diri auu. Aku kat cnie tgh diet hehehe. Aku akan pastikan aku kurus blk time habih sem nanti. Wait see au sis. Utuk adik akak yg tembm nakal jiby study leklok jgn main PS2 je tau nanti kalo result jiby teruk akak buang PS2 jiby. Adik syg la kat semua.
Assalamualaikum . bye :) 

13 Dec 2010

♥ My love



I always love him because he makes me smile when I'm down and I look in his eyes,
I see our future together and when I hold his hand,
I never want to let go. He's all I ever think of day and night.
He always makes me laugh when I never want to smile.
He's the one from my dreams and most of all he's the one I can't live without.
I love you So much Muncit :) 



11 Dec 2010

♥ Owh my Love


Da seminggu x jmp my heart.  Da la dia x sihat, cian dia x de selera mkn, asyik nk termntah jer.  Masa untuk aku pun da berkurang. Hmm sedihnya kalo aku cukup baje aku bole la blk tp x cukup bajet jadi x dpt la blk uma.

To my love :
Bby bersyukur sgt sbb b sudi memilih bby walaupun bby byk kekurangan

Bby mintak maaf x dpt teman b time b susah

Bby gembira bila b ambil berat psl bby

Bby sentiasa ingat janji kita bersama

Bby seronok spend time dgn b

Bby suka bila b sakat bby

Bby windu b windu sgt2x

Bby bangga jadi awek b

Bby suka bila b jelez

Bby sayang b sgt2x

Ilydsm my love

Always miss u every second, minute, hour


8 Dec 2010

♥sehari di teluk intan

 pic shj tade explanation mls mw menaip

Teluk intan

 Karok time

Shopping

 Menara Condong  

Itu sahaja untuk kali nie. .  bye. . <3  








© Maria Hasun | Design By MaiGraphikDesign