26 Jan 2011

♥ PSIS

Maria seorang pelajar kursus Pengurusn Pelancongan or Jabatan Pelancongan dekat PSIS. Ok sebenarnya maria nk crt pasal lunch maria dgn kwn2x maria ari nie. Hari nie maria belanja RM 10.00 utk mkn kat dewan Banquet anjuran SHK 4A. Makanan dia mmg best pergh sedap. Maria bg 4 star la dari 5 star kan. Event ni depa buat utk subjek depa n markah depa. Bkn senang nak dapat makanan 4 star dgn harga RM 10.00.  caye x apo maria ckp nie? ? x pe2x meh maria tunjuk makanan yg maria n kwn2x maria makan. 
besar x tempat maria study nie ? ?

ha nie la geng melantak maria hehehe (semua da berpunya k)
APPERTIZER

yang nie maria terpaksa search kat google disebabkan terlupa amik pic =,='

SOUP
yang nie sedap sgt 

MAIN COURSE
ok main course depa msk depan mata kita au.

1
pertama boy nie potong ayam n bahagi kepada 4 
2
depa msk sayur tu then gaulkan dgn ayam
3
ha nie la hasilnye 

4
ha nie la muka org kelaparan. :P

DESSERT
cuba teka warna hijau tu apa?  
last sekali maria pilih coffee. 

Korang rasa berbaloi x bayar RM 10.00 then dpt semua mkanan nie ? ?
Bg maria agak berbaloi la bkn selalu dpt makanan mcm nie. Ok la tu je maria nk share. . makasih sudi baca entry merepek maria nie :) 


p/s: bertambah la lemak kat dlm badan aku  nie. . huhuhu 

24 Jan 2011

♥lelaki

Lelaki mcm mane yang korang idamkan. Kalo maria la kan maria da cukup bersyukur dapt lelaki seperti MOHD AMIRUL ALIF BIN AZMAN. Sebab apa nanti maria bg tau k.

Actually maria nk share sikit ciri2x lelaki yg setia nie. But x pasti benda nie betul ke x sbb maria tau dari majalah remaja edisi ke brp maria x ingat. Moh kita baca ciri2x nie smbil tu korang pikir ader x ciri2x nie kat kekasih hati u all.

  1. Bila dia tolong kita dia tolong dgn ikhlas n x pernah mengeluh.
  2. Selalu wat kita tersenyum bila kita dalam keadaan sedih.
  3. Selalu bagi nasihat dan tunjuk ajar.
  4. Dia selalu ambil berat tentang diri kita, tp x bermakna dia kongkong kita. Kadang2x dia wat sebab dia sygkan kita.
  5. Si dia x suka kita kwn dgn lelaki terlalu rapat.
  6. Cepat merajuk kalo kita x layan dia sgt.
  7. Bertukar sifat drpd macho kebudak-budakan kerana mahukan lebih tumpuan dan bermanja.
  8. Selalu risaukan tentang keselamatan kita.
  9. Si dia tidak  melayan wanita lain kecuali mempunyai urusan penting.
  10. Meluangkan masa untuk kita walaupun mengorbankan masanya sendiri.
  11. Si dia akan menceritakan rahsianya kepada kita, sbb di percaya kepada kita.
  12.  Tidak akan berlaku curang. Kalau dia curang. Itu bukan apa yang kita bincangkan.
  13. Boleh menangis sbb diri kita.


Ha nie la salah satu ciri2x lelaki tu sygkan kita.  Semua ciri2x nie ader kat my love. Mcm mane dgn u all plak. . agak2x ader x ciri2x nie. .  hehe

yup this my lover. . :) 

p/s: sekadar nk berkongsi maklumat kalo ader yg slh mintak maaf yew.

19 Jan 2011

♥ fesyen

Ckp pasal fesyen nie ? ?  mesti aku teringat kat ikon aku. . ikon aku nie bkn seorng artis o pereka fesyen. .  ikon aku akak aku sendiri la. .  dia la selalu komen apa aku pakai bentuk badan aku semua dia komen. .  hehehehe. .  biasa la saya kan adik dia. .  akak maner nak tgk adik dia SELEKEH kan ! !. .  hehehe

ini lah ikon aku http://www.emocutez.com


Sebenarnya aku tgh pikir nk pakai baju apa utk mlm glamour nanti kat pulau redang.  . aku ingat nk pakai dresses jer.   So tgh mencari dresses yg sesuai dgn aku nie. .  badan aku kan da berisi so kena cari baju pun kena la sesuai dgn badan x kan nak pakai baju ADIK plak. . 


Bawah nie baju2x yg aku rasa ok la utk mlm tu kot. . x yah la nk over sgt pun. .  just make simple lg pun baju nie sesuai utk tepi pantai kan. .  biar x glamour janji selesa.. hehehe. . betul x ? ?




p/s: kalau u all ader cadangan baju apa yg sesuai utk maria pakai malam tu share la dgn maria yew http://www.emocutez.commakasih :) 

16 Jan 2011

♥ hati aku sakit !

Apa u all wat bila hati u all disakiti? ?

Apa yg maria wat plak bila maria sakit hati  . .
 http://www.emocutez.com



Pertama:
Maria nangis dulu puas puas smpai lega lps tu fikir blk. .  sebab apa dia wat mcm tu dkt maria ? ? maria yang mulakan dulu atau pun dia yg start  dulu. . ok kalau  maria yg wat slh maria maafkan diri maria dulu baru mintak maafkan kat org tu. .

Kedua:
Maria pikir positif mesti ader sebab naper dia marah maria. . X elok marah-marah sebab marah tu le hilangkan perasaan syg kita and then hati kita x kan tenang. . marah nie pun le wat jadi perasaan dendam au. . lg satu marah nie kan le wat kita benci org tu and ikatan silaturahim pun putus. . ha jgn x tau kwn2x.   hehehe


Ketiga:
Kalau maria da minta maaf tp dia  still x mw maafkan maria. .maria tanyer dia apa mslh dia, sbb per dia x maafkan maria. . kalo kita da tau sebab dia x de la hati kita sakit lagikan, kalo kita tau apa salah kita boleh la kita perbaiki diri kita kan, kalo dia yg slh so dia le berubah. . betul x ??  Jadi x payah la jadi HIPOKRIK ! ! BE U SELF !


Tu je la maria wat kalo hati maria disakiti. . :)



sebelum tu maria nk tujukan kata2x nie kat kwn maria . .


Hatinya yang dulunya ceria, happy, penuh dengan gelak ketawa kini sudah mati. Mungkin kerana dia sudah penat. Penat dengan sikap semua orang yang tak habis-habis kecewakan hati dia. Apa yang paling menyedihkan dia ialah bila dia ditipu oleh orang yang paling dia sayang. Dia sudah cuba memperbaiki hubungan ini. Tapi masih saja hati dia yang terluka. 

Akhirnya dia sudah tidak mampu berjuang lagi. Dia sudah penat. Dan dia mengaku kalah. Biarlah dia mengundur diri. Dia tahu dia pasti akan sedih dengan perpisahan ini. Tapi dia yakin satu hari nanti, dia pasti mampu tersenyum kembali.
 

15 Jan 2011

♥ my love is here

My Love Is Here lyrics

Words, nothing but words
For me to show
How much my love for you unfolds
Through trouble and fears
This love feels so real
And I need you to know

Even though we’re far apart
You’re right beside me in my heart

Chorus:
Don’t you know my love is here?
Don’t you know my love is real?
You should know by now
This much is true
My love is here for you

Time, nothing but time
To make up your mind

I’ll give you all that you need
I want you to know
I’ll never let go
‘Til you come back to me

Even though you’re far away
I’m right beside you day by day

Repeat Chorus

Even though we’re far apart
You’re right beside me in my heart

Don’t you know my love is here?
Don’t you know my love is real (for you)?
You should know by now
this much is true
my love is here for you





p/s: Sweet sangat lagu nie. . to my love hope b baca blog bby. . sepenuh hati bby hanya utk b jer. . maafkan bby sbb x dgr ckp b. . http://www.emocutez.com




14 Jan 2011

♥ lelaki akan kata

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!


P/s:  x semua lelaki mcm nie. . ikut sikap masing2x. .  tp zaman sekarang lelaki mmg memilih . .  hehehe btw entry  nie saya copy paste jer. . (jujurnye aku) hehehehttp://www.emocutez.com

11 Jan 2011

=,='

Ya Allah sedihnyer la hati aku nie. .
Aku x tau nk crt kat sape,
Aku x tau nk cerita mcm ne. .
Aku nk luahkan segala perasaan,
Aku nk NANGIS puas2x.
Ader saper2x nk bg aku pinjam lengan x?
Aku x tahan da nie,
Sumpah aku sedih
http://www.emocutez.com

Aku  nk nangis bole x.
Sape2x bg la aku semangat.
TENSION gila.
Naper semua benda aku je yg kena,
Naper jadi mcm nie,
Naper mesti aku,
X nmpk ker aku da berubah,
X nmpk ker aku da jadi yg terbaik,
ARGHHHHHHHHHHH ! ! !
http://www.emocutez.com

4 Jan 2011

♥ sahabat


♥ grenade

grenade http://www.emocutez.com

Easy come, easy go, that's just how you live
Oh, take, take, take it all but you never give
Should've known you was trouble from the first kiss
Had your eyes wide open, why were they open?

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked
'Cause what you don't understand is

I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same

No, no, no, no

Black, black, black and blue, beat me 'til I'm numb
Tell the devil I said, hey, when you get back to where you're from
Mad women, bad women, that's just what you are, yeah
You'll smile in my face then rip the brakes out my car

Gave you all I had and you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes, you did
To give me all your love is all I ever asked
'Cause what you don't understand is

I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for ya, baby
But you won't do the same

If my body was on fire
Ooh, you'd watch me burn down in flames
You said you loved me, you're a liar
'Cause you never, ever, ever did, baby

But darling, I'd still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

I would go through all this pain
Take a bullet straight through my brain
Yes, I would die for you, baby
But you won't do the same

No, you won't do the same
You wouldn't do the same
Ooh, you never do the same
No, no, no, no

 p/s: to my buncit tolong la nyantikan lagu JUST THE WAY ARE utk bby. http://www.emocutez.com hehehehe

2 Jan 2011

♥ celebrate 2011

video
time amik video nie secara kebetulan HOT FM lagu NUBHAN
wah romantik gitu. enjoy :)

New year tahun nie special sikit eh bkn sikit tp byk bg aku. sbb nie kali pertama aku celebrate dgn cinta hati aku. 
http://www.emocutez.com

Yang aku suka sgt2x b sanggup ambik aku dekat hujung dunia (sabak bernam) dgn keadaan kaki b yg x sihat lagi b drive dari kl sorang2x amik bby.  Sgt terharu. 
http://www.emocutez.com

Ok kitaorg x celebrate kat KL, BB o dataran.  Kitaorg celebrate kat tepi jln highway MRR2 Ampang Point. Wah mmg syok aww sbb dpt tgk 8 bunga api berlain tempat. Best2x. 
http://www.emocutez.com

makasih my love sbb bawak saya g tgk bunga api. :) ok da mls nk menaip so tunjuk pic n video.  Enjoy. :) btw SELAMAT DATANG 2011
http://www.emocutez.com













© Maria Hasun | Design By MaiGraphikDesign