26 Nov 2014

Lirik Lagu Didi Astillah - Fikirkan Kamu

Auchhh tiba tiba jatuh cinta dgn lagu nie.  Didi Astillah artis baru rasanya, sbb tak pernah dengar nama dia. Pape pun lagu dia yang nie aku suka. enjoy guys



Fikirkan Kamu

Memikirkan kamu
Buang buang waktu...
Aku tidak mahu lagi 
Fikirkan kamu...

Anggap saja aku...
Salah memilihmu
Kamu yang belum beruntung 
Dapatkan aku...

Kau fikir aku bodoh 
Tak tahu kelakuanmu...
Kau kurang main cantik 
Bohong bohong sama aku...

Ku putuskan kamu...
Itu kerana ulahmu
Kamu yang sakitiku...
Kamu selingkuhiku...
Kamu lah gila gila
Gila gila gila...
Kamu lah gila gila 
Gila gila gila...

Ku putuskan kamu...
Itu kerana ulahmu
Kamu yang sakitiku...
Kamu selingkuhiku...
Kamu lah gila gila
Gila gila gila...
Kamu lah gila gila 
Gila gila gila...

ulang lirik pertama...


P/s: Just follow the flow :) 

Review Pak John Steamboat & BBQ



Bagai orang mengantung disorongkan bantal, hwa hwa tq Halim & akak den mcm tau tau jer aku mmg mengidam nak makan steamboat tau. Nak bagi tau nie, Ahad lepas kita orang try makan dekat Pak John Steamboat & BBQ cawangan eCurve Mall. Siapa tak tau eCurve kat mana tu mmg menipu sgt la tu. Okay la kalau tak tau eCurve IKEA korang tau? ha confirm semua tau kan, eCurve dgn Ikea nie berhadapan je u all. So siapa siapa yang teringin mkn steamboat dgn harga berpatutan sila la try Pak John yew, HALAL okay !! Really recommended nak tahu nape? okay sila baca info dibawah yew ;p

1. Pak John Steamboat ada hidangkan lebih daripada 100 pelbagai sayur-sayuran, daging, makanan laut yang kualiti yg terbaik dan paling penting korang boleh makan semua nya. Nama pun buffet kan, nak tambah byk mana pun ikut korang la yew. KONSEP MAKAN SAMPAI PUAS! hahah gitu

2. Pak John Steamboat ada 6 pilihan sup Beef Bone Soup, Chicken Soup, Miso Soup, Curry Soup, Tomyam Suop & paling special Prawn Soup. Aku suka  Prawn Soup sebab aku gila seafood. Soup da habis eh tak apa mereka boleh tmbh secara FOC okay FOC.

3. Pak John Steamboat 4 premium item u all kena try Abolones Slides, New Zealand Lamb Slices, Autralia Beef Slice & Smoke Duck Breast. Tapi semua premium item nie korang kena order dekat chef di dapur, Sebab diorang nak jaga kualiti makanan tersebut Jangan risau korang boleh mintak byk mana pun korang nak okay.

4. Pak john juga ada sauce homemade diorang sendiri tau. Korang boleh cicah steamboat korang dgn special sauce homemade mereka. nak rasa pedas, masam, manis semua ada. Paling best korang kena try Sauce pineapple nie feveret aku yew. Sauce lain Thai sauce, Belacan sauce, Thai Green Chili, Soya Sauce & Garlic Chili Sauce.

5. Da habis makan semua korang boleh pilih dessert. Dessert byk pilihan ada jelly, buah, aiskrim, waffle, kaya Ball, jagung & etc tgk byk pilihan kan. Air pun byk pilihan nak panas sejuk, masam masin manis smua ada, part masin tu aku tipu hehehe

Kalu u all datang hujung minggu, Pak John ada buat muzik muzik akustik dari kumpulan Voxsape dari jam 6 petang sehingga 10 malam. nie agak agak korang nak lamar awek korang kat sini pun boleh yew. just request lagu kat mereka, hehehe sweeet kan. I wish I have boy like that. hahaha berangan la ko maria.

Da sibuk bercerita lupa nak bagi tau harga plak kan. Setiap hari Isnin - Khamis harga RM36++ & hujung Minggu RM39++ murah murah kan itu harga dewasa yew. Untuk Kanak-kanak harga ikut ketinggian yew bawah 90cm FOC atas 90 cm half price dari harga dewasa. 

Ha ada lagi Pak John ada promotion untuk student dgn diskaun 30% istimewa ladies day Tuesday & Thursday diskaun 20% & byk lagi promotion mereka tu. Boleh dikatakan Pak John the best Steamboat in PJ & Halal Steamboat.

Okay da penat menaip nie.layan gmbr je la yew. Nak info lagi boleh tgk kat website mereka http://pakjohn.com/









p/s: Tq so much halim brothers sudi invite maria, akak & abang. Really appreciate see U next time :) 

22 Nov 2014

TAYLOR SWIFT - BLANK SPACE LYRICS

Well i fall in love with this song, everything about this song, video clip, lyric yeah so meaningful, try to understand what this song try to say to u & feel it, enjoy guys ;) 



"BLANK SPACE"

Nice to meet you, where you been?
I could show you incredible things
Magic, madness, heaven, sin
Saw you there and I thought
Oh my God, look at that face
You look like my next mistake
Love's a game, wanna play?

New money, suit and tie
I can read you like a magazine
Ain't it funny, rumors fly
And I know you heard about me
So hey, let's be friends
I'm dying to see how this one ends
Grab your passport and my hand
I can make the bad guys good for a weekend

So it's gonna be forever
Or it's gonna go down in flames
You can tell me when it's over
If the high was worth the pain
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
'Cause you know I love the players
And you love the game

'Cause we're young and we're reckless
We'll take this way too far
It'll leave you breathless
Or with a nasty scar
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
But I've got a blank space, baby
And I'll write your name

Cherry lips, crystal skies
I could show you incredible things
Stolen kisses, pretty lies
You're the King, baby, I'm your Queen
Find out what you want
Be that girl for a month
Wait, the worst is yet to come, oh no

Screaming, crying, perfect storms
I can make all the tables turn
Rose garden filled with thorns
Keep you second guessing like
"Oh my God, who is she?"
I get drunk on jealousy
But you'll come back each time you leave
'Cause, darling, I'm a nightmare dressed like a daydream

So it's gonna be forever
Or it's gonna go down in flames
You can tell me when it's over
If the high was worth the pain
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
'Cause you know I love the players
And you love the game

'Cause we're young and we're reckless
We'll take this way too far
It'll leave you breathless
Or with a nasty scar
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
But I've got a blank space, baby
And I'll write your name

Boys only want love if it's torture
Don't say I didn't say, I didn't warn ya
Boys only want love if it's torture
Don't say I didn't say, I didn't warn ya

So it's gonna be forever
Or it's gonna go down in flames
You can tell me when it's over
If the high was worth the pain
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
'Cause you know I love the players
And you love the game

'Cause we're young and we're reckless
We'll take this way too far
It'll leave you breathless
Or with a nasty scar
Got a long list of ex-lovers
They'll tell you I'm insane
But I've got a blank space, baby
And I'll write your name

P/s: I still can't move on. hurmmmm please be strong girl maria!!

20 Nov 2014

Smartphone anda Original atau Palsu?

Sekarang nie semua benda ada saja barang tiruan, tak kisah la dari segi apa pun. Betul x? siapa sokong sila angguk kepala yew. hahaha Hari nie saja nak kongsi tips cara nak semak smartphone anda original or tiruan check it out. 

Ikut steps di bawah:-

1. Taip *#06#
2. Screen phone akan keluar IMEI (International Mobile Equipment Identity) number 
3. Semak no IMEI anda pada kedudukan no 7 dan 8. Contoh 352250067958327
4. Untuk semak sama ada phone anda ori atau tidak, sila check kod di bawah


*02 atau 20 [dari Kilang Emirates atau India] = LOW QUALITY
*08 atau 80 [dari Kilang Germany] = FAIR QUALITY
*03 @ 30 atau 04 @ 40 [dari Kilang China] = GOOD
*06 atau 60 [dari Kilang Hong Kong, China atau Mexico] = GOOD
*05 atau 50 [dari Kilang Brazil, USA atau Finland] = VERY GOOD
*01 atau 10 [dari Kilang Finland] = VERY GOOD
*00 [dari Kilang Asal Handphone] = BEST MOBILE QUALITY
*13 [dari Kilang Azerbaijan] = VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH

Da tau cara nak semak, jadi sila la semak phone masing masing yew. hehehe 
Btw this entry credit tu encik Rudi Zone terima kasih sudi share this tips :) okay see ya 

8 Nov 2014

30 Sign If A Girl Likes U

Ola. . I think entry nie lebih sesuai untuk boy kot tapi untuk girl pun boleh gak. Hehehe well girl sign mana you all bg untuk boys korg suka? Cer share ヽ(・∀・)ノ

P/s: Credit to gag.com okay see ya

7 Nov 2014

Wedding

Rasanya macam da basi nak update story nie. Tapi tak kira nak update jugak. Hehehe Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar. Dari majlis tunang, nikah, sanding dan bertandang semua berjalan dgn baik. Eh wedding sape ? Of course bukan wedding aku. Hahahaha wedding satu satunya akak yg aku ada SITI HASANAH BINTI HASUN. Tahniah kak aku happy akak dpt kawen dengan org yg akak cinta walaupun byk dugaan akak dgn abg umar hew hew !

Terima kasih bagi aku seorg abg yg sporting, tinggi lampai hensem, & comel (ayat akak bila puji abg umar) hahahaha. In Sha Allah rezeki tahun depan akak bg aku anak buah pulak tau. Hahaha 

Lastly jadi seorg isteri yg baik yew hahaha okay bye. Sayang akak (づ ̄ ³ ̄)づ



P/s: In Sha Allah jodoh aku akan sampai. Keep Calm And Smile see ya

3 Nov 2014

RAYBAN AVIATOR LARGE METAL (READY STOCK)



Pada mereka peminat Ray Ban, berita baik untuk kalian. Maria ada jual Ray Ban GRADE 5A u all dengan harga yang sangat sangat murah plus FREE GIFT. Nak lebih details sila baca info di bawah. BTW jangan lupa follow insta @maria.shop & like page shop Maria.shop okay :) 


RAYBAN AVIATOR LARGE METAL (READY STOCK)
---------------------------------------------------------
HARGA : RM140 (TERMASUK POS)
---------------------------------------------------------

















**PERCUMA PAPER BEG RAYBAN BERHARGA RM15 + FREE GIFT**

SPECIFICATION: GRADE 5A (ORIGINAL GRADE) – UNISEX
LENS: GLASS WITH UV400 PROTECTION
FRAME MATERIAL/MODEL: Metal / Aviator
FRAME SIZE: 58mm x 50mm (MEDIUM), 62mm x 50mm (LARGE)
HINGE LENGTH: 140mm

PRODUCT PACKAGE:
1. RAYBAN Special Edition Box
2. RAYBAN Black Hard Case
3. RAYBAN Cleaning Cloth
4. RAYBAN Booklet/Care Guide
5. RAYBAN Paper Beg
6. Tiub Beg

"The RB Engrave on the left lens Word 'rayban made in Italy' print on right leg on the left leg have printed the model and size. RB interlocking at Nose Pad Mark on the bridge between lenses"

*******************************************
Nak order/Cara pembayaran/Pertanyaan?

WhatsApp KE +6017 640 9089 (MRIA)
SMS KE +6017 6409089 (MRIA)
WeChat/Beetalk ID - mariahasun

POSTAGE EVERYDAY

P/S: Harga maria jauh lebih murah dari harga di butik. Korang boleh survey sendiri kalau tak percaya. Nanti maria update lagi jenis jenis Ray Ban yang Maria jual. See ya next post :)


© Maria Hasun | Design By MaiGraphikDesign