10 Sep 2015

TIPS DAPUR

Assalamualaikum,

Lama tak update blog. Hari nie saja nak share TIPS cara menghilangkan bau & kotoran di mesin pengisar. Bagi suri rumah pasti rungsing nak hilangkan bau or kotoran kat mesin pengisar selepas gunakan. Mudah je untuk menghilangkan bau or kotoran di mesin pengisar.




Hanya letak sabun (tak kisah sabun pape janji sabun) saya cadangkan sabun pencuci pinggan ke dalam mesin pengisar lepas tu letak air sikit. Korang blend air sabun dalam 05 saat macam tu or ikut suka korang la. Then bilas, lepas bilas korang akan nmpk mesin pengisar korang lebih bersih & bau pun hilang.





Itu je tips dia. Mudahkan J  okay jumpa next entry 

#TipsDapur #HilangkanBau #Penjagaan #MesinPengisar 
© Maria Hasun | Design By MaiGraphikDesign