12 Feb 2011

♥ bila sistem menyusahkan pelajar

Sistem poli nie entah pape ntah. . ok fine kalo nk mudahkan pelajar ok x per. . tp kalo da menyusahkan pelajar mcm mane plak kan. . ok poli sediakan perkhidmatan bas utk memudahkan pelajar pergi kuliah tp yang x bagusnya semua pelajar DIWAJIBKAN bayar RM10.00 sebulan x kira la duk asrama, duk luar n pelajar yang ader kenderaan. . ok cuba u all bayangkan . .

pertama
Pelajar ASRAMA : depa p kls jln kaki je x guna pekhidmatan bas n then hari minggu mungkin ader setengah pelajar je g  pecan jd wajar ke depa bayar RM 10.00 tu ? ? tp x gunakan perkhidmatan tersebut. .

Kedua
Pelajar x duk asrama : mmg bagus diorng wat perkhidmatan nie tp kan laluan bas tu x lalu tempat uma sewa depa. . da la uma depa tu ceruk dlm lps tu bas pukul 0700 @ 7.00 a.m . . cian la kat depa tu terpaksa jln ke jln besar kalo dekat x per nie jauh plak tu. .jd depa terpaksa jln kaki ke jln besar . . elok2x pakai baju cantik2x mekap semua bila da smpai kls habis mekap tanggal bau pun le tahan gak la kn. .  :D

Ketiga
Pelajar ader kenderaan : nama pun da ader kenderaan x kan kitaorg nk guna perkhidmatan bas gak kot utk g kls padahal TERANG2X kami ader transport. . n then x guna langsung perkhidmatan bas adakah patut kami nie BAYAR RM1O.00 TU? ?

Haish x fhm betul la aku. . kalo poli sediakn 4 o 5 bas x per nie 2 bas jer. . adohai lg menyirap kami niekan. . bayangkan la 2 bas tu just dpt muatkan 80 org pelajar. . pelajar yg duk luar nie ramai bkn sorang jer. . mane cukup. . ok apa yg nie aku x berapa pasti betul ke x. . yg aku dgr kalo pelajar x bayar RM 10.00 tu SAMAN akan dikeluarkan. . pergh pokai !

Ok kat sinie aku bg cadangan “KENAPA POLI X CAS PELAJAR YANG GUNAKAN PERKHIDMATAN BAS TU JER ? ? SEHARI 2 RINGGIT OK LA TUKAN? ? KALO G PEKAN PLAK RM 5 RINGGIT PERGI BALIK. .  ha saper setuju dgn cadangan saya nie? ? huhuhuhuhu. . Tu je la aku nk luahkan kat u all ari nie. . just nk lpskan perasaan x puas hati jer. . :)

p/s: saya SITI KAMARIYAH BINTI HASUN tidak akan membayar perkhidmatan bas tersebut ! ! MUKTAMAD OK ! bkn saya sorang ramai lg x setuju. .

Komen
9 Komen

9 comments:

FurBall said...

dorang nak mbik untung lebih tuh.bayang kan kalu 400-500 student bayar..dah 4000-5000..bayar driver bape jew.bas pon free kot..hehehe..sorry komen tb2..slamat berkenalan~

jemari tembam said...

sabor jela .....penganiayaan trhadap student ni.

y-A-n-A said...

ada sesetengah sistem dilaksanakn tnpa kajian.. tu yg jd sistem menyusah kn tu..

d_LA said...

saye setuju dgn ria..sile kire undi dla jugak ^__^

zaty luvlianncezzz said...

xtaw la...xmasuk alam tue lg..hi3

cik ubi said...

biasa le tuh...hoho~dorg mls nak selaraskn sume..

nama mama sy same nga name awk..grr

Sekamar Rindu said...

salam...

wah senang2 nak ambik untung RM10..banyak tu..lagipun RM 10 tu sangat tinggi..

P/s: jangan bayar..!

PeNgEmiS dUniA said...

ptt kerajaan semua kena kena free ! ni saman je kerjenye !

ria said...

furball : huhuhu makasih

tembam : huhu mungkin la

yana : tau x per yana..

dla : x perlu diundi. . da tentu ramai student x setuju n xkan bayar

zaty : nanti zaty akan alami. .

cik ubi : menyusahkan pelajar lorh. .

sekamar : mmg saya x kan bayar..

fad : tau x per

© Maria Hasun | Design By MaiGraphikDesign