13 Feb 2015

Blogger Gathering @Tanah Aina Cafe Part 3

Assalamualaikum.

Sambung Part 3 okay janji part last Maria cerita tentang Tanah Aina Cafe. Hamboi maria sakan ko taip sampai part 3 ko cerita tentang Tanah Aina yew maria. Apa yg menarik sgt tentang Tanah Aina nie? Ha yang menarik pertama MENU, kedua CAFÉ & LADIES FITNESS CENTRE & KETIGA RESORT.

Disebabkan maria seorang yang sukakan alam semulajadi maria sangat teruja bila Puan Sri akan buat satu trip utk blogger ke salah satu resort Tanah Aina. In Sha Allah kalau ada rezeki, Amin.


Puan Sri seorang yang sangat cintakan Alam & mempunyai satu komuniti yang dipanggil sebagai PEKA (Pertubuhan Pelindung Khazanah Alam Malaysia) dimana Puan Sri menyeru rakyat Malaysia untuk cintakan Alam untuk masa hadapan. U all tau tak Alam ada salah satu Tourism yg dipanggil sbg Eco-Tourism & juga tourism adlh salah satu sumber pendapatan penting untuk negara kita. Kalau maria tak silap sumber top 5 rasanya (Maafkan saya kalau salah) Nampak tak betapa kuatnya naluri alam Puan Sri. Okay respect.

Mission : To be the force in ensuring the protection and conservation of our natural environment.
Vision : For Malaysia to enjoy and sustain a clean and healthy natural environment for the present and future generations.
Motto : See Nature, See Life



Tanah Aina Resort mempuyai 5 cawangan resort & 1 restoran di negeri Pahang & Johor.
RESORT
1. Tanah Aina Farrah Soraya in Bentong, Pahang, Malaysia

2. Tanah Aina Farhana in Desaru, Johor, Malaysia

3. Tanah Aina Fareena in Lentang, Karak, Pahang, Malaysia

4. Tanah Aina Farouq in Raub, Pahang, Malaysia

5. Tanah Aina Fahad in Ulu Dong, Raub, Pahang, Malaysia

RESTORAN
Tanah Aina Azareena Seafood Steamboat di Bentong, Pahang

Harga yang dikenakan di setiap resort sangat berpatutan dan tidak terlalu mahal. Dekorasi setiap resort sangat cantik seakan-akan hotel 5 star. Tak percaya okay boleh tgk website mereka www.tanah-aina.com nak berbulan madu kat situ pun boleh bagi pasangan yang mencari kelainan & mempunyai sifat natural dalam diri mereka.




Nak info Lebih Lanjut Tentang Resort Tanah Aina & PEKA

INFO Tanah Aina Resort
Tel : +6012 214 1014 | +6016 205 1670
Fax : +603 7877 2594


INFO PEKA
PERTUBUHAN PELINDUNG KHAZANAH ALAM MALAYSIA
Tel: +603-55133803 | Fax: +603-55111669
Mobile: +6019-2422625 (Bazlinda) | +6012-6340888 (Fiza) | +019-2651006 (Yatie)

P/s: Nanti maria nak ajak bakal husband honeymoon sini. hahah okay bye see ya 
Komen
9 Komen

9 comments:

Meeya Techik said...

rugi tak dapat join... :(

yangbaik said...

bila nak honeymoon tu... hehehehe

Farrah MF said...

memang seronok kalau dpt buat event di Tanah Aina :)

zaza zehra said...

wah kt pahang rupanya cawangan..hehe...bentong tu je la dekat skit.. ada peluang insyaallah jejak nti..

Nilam syapina said...

Wahhhhhhhhh... cm best je hihi

CikLily Putih said...

best info ni berguna untuk pitravel nanti tau

Izzati Amira said...

wahhh seronoknyaaa

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

First time dengar pasal Tanah Aina ni.
Rupenye macam2 nama hujung..
Banyak pulak tu.

Mrs. A said...

oooo...rupanya Tanah Aina ada banyak dan macam-macam..

Sis.. Mrs. A tag sis check sini

http://mrsablogstori.blogspot.com/2015/03/liebster-award-by-mad-parihh.html

© Maria Hasun | Design By MaiGraphikDesign