29 May 2011

Bestnyer jadi baby. .

Bila kita da rasa tension or putus asa untuk menghadapi dugaan dan cabaran hidup nie, mesti korang terpikir untuk jadi seoarang BABY semula kan. . x payah la korang nak serabutkan kepala korang dengan beribu masalah. . kerja baby nie just makan dan tidu jer. . pergh bestnya jd baby nie. .

1: TAK PAYAH SUSAH CARI MAKAN
Bila bby korang lapar korang  just menangis jer n nanti mak ayah korang akan sediakan makanan untuk korang n plg best lg korang x yah susah2x kotorkan tgn kora. . maka ayah korang akan suapkan. . korang x yah wat pape un. . buka mulut je la. . 

2: JADI TUMPUAN
Disebabkan bby nie ‘CUTE’ n ‘COMEL’, mana saje korang pergi mesti jadi tumpuan mata orang dan dapat perhatian lebih. . semua orang akan pakat nk berebut nk dukung, cium, peluk korang auu. . lg best kalo yg cium dukung korang tu awek or pakwe hensem kan. . mmg syiok . .

3: TAK PAYAH SUSAH-SUSAH PERGI TOILET
Time korang rasa nk terkuncil terberak ker. . korang x yah susah-susah nk terkeja-kejar g toilet. . korang lepaskan jerk at lampin pkai buang korang tu. . lps tu kejer korang nangis la. . nanti mak ayah korang akan basuhkan n bersihkan benda tu. . 

4: DAPAT DUIT N HADIAH
Bila sedara mara korang dtg uma korang untuk melawat. . time depa blk nanti meti depa bg korang duit x un hadiah yg mmg syiok nyer la. . untung korang kan. . jimat duit mak ayah korang. .

5: TAK KENA MARAH
Apa sahaja kesalahan yang korang wat. . jangan wisau korang x kan kena marah punyer. .  korang wat kesalahan besar mane un. . mmg x kena marah la. . x sampai hati depa nk marah korang. . yela korang kan kecik g mane tau pape. .  syiok nyer.  .
Mmg bestkan jadi bby nie. . tp ingat setiap perkara yang berlaku kat kita mesti ader hikmah. . jadi redha la dgn setiap ketentuanNYA . .  bye. . :)
Assalamualaikum. . 

comelnyerrrrrrrr. . 

Komen
3 Komen

3 comments:

Zulfikar Hazri said...

dah besar pun leh jd baby pe... esok gi tesco beli adult diapers ye.. :P hahaha

aLieF si Muncung ManiS said...

saya nak jadi baby..kalau saya jadi baby,,saya nak perempuan je dukung dan cium saya..hahah.gurau je..btw,,i miss u my friend..sorry lama tak jenguk...:P

aleen aiden said...

klo jadi baby senangla,tp alin rase klo nak mengasuh baby,a yang tu payah.hu3

© Maria Hasun | Design By MaiGraphikDesign