4 Apr 2014

Review Harum Malam ~~~~~

Assalamualaikum, 

Fuhhhh berhabuk blog den, lama tak update lama tak jln jln kat blog org lain, huh ! maaf yew, hidup da berumah tangga mmg mcm nie, EH ! okay gurau la saya single lagi v('.')v

Ermm korang pena dgr produk Harum Malam x? mesti pena dgr kan sbb kat blog blog femes ramai da update pasal produk nie sbb tu la aku pun terrrrrikut amik produk nie. So far makan Alhamdulillah mmg berkesan and tak menyesal try produk HARUM MALAM nie. hehehe serius saya tak tipu. Nak tau apa kebaikan produk Harum Malam nie, okay baca info dekat bawah. 



Produk Harum Malam 

Produk nie bagus untuk semua wanita, tak kisah la bujang or da ada suami u all boleh amalkan produk nie tau. Eh jap produk untuk lelaki pun ada okay bukan untuk wanita jer.

Okay stop, ha perna tak u all mengalami mslh bau badan, mesti pena kan, hurmm mesti malu kan bila nak berckp dgn org lain, okay saya fhm perasaan tu so korang cubalah atasi dgn mengamalkan produk Harum Malam, In Sha Allah selesai masalah u all.

Produk Harum malam nie  u all kena selalu makan baru selesai masalah bau badan dan masalah lain, Just minum 2x sehari dan tunggu la perbezaannya. Kalau amalkan seminggu sekali mmg tak la nampk hasilnya kan. Betul x? hehe

Okay korang perna terfikir tak kenapa bila kita makan petai n jering kencing kita berbau? Hurmm aku terfikir jugak, Orang kata elok cuci toksik dlm badan, tapi sekarang nie tak yah makan petai or jering korang try jer makan Harum Malam. Hehehe mcm aku la. Aku mana suka mkn petai.

Harum Malam nie diformulasi dengan ekstrak ros yang sememangnya bagus utk menangani masalah bau badan. Sila amalkan 2 kali sehari 1 sudu besar setiap pagi sebelum sarapan dan 1 sudu sebelum tidur dan jangan guna sudu besi tau guna sudu plastik.  Produk bagus kena la kongsi bukan setakat hilangkan bau badan je tapi bagus side effect utk merapatkan organ intim kita.

Harga dia pun berpatutan tak mahal tak murah, senang kata harga mampu milik, Satu botol RM 33.00 utk semenanjung RM.39.00 tapi kalau u all beli 3 botol harga dia RM 90.00 n free postage. Ha lagi murah.

Aku selitkan tips mcm mana nak jaga vagina kita supaya sihat semulajadi:-

1. Teliti dalam memilih sabun pembersih, pilihlah produk yang mengandungi susu kerana boleh memelihara kestabilan pH dan kebersihan sekitar vagina. Elakkan menggunakan pembersih antiseptik dengan kerap kerana ia bersifat keras dan dalam jangka masa panjang ia tidak baik untuk kesihatan vagina. 

2. Selepas mandi, pastikan sentiasa mengeringkan bahagian vagina dan hindari penggunaan bedak walaupun tujuannya untuk memberikan bau harum dan kering. Partikel halus dalam bedak boleh menyebabkan bakteria dan kulat membiak. 

3.Cuba gunakan pakaian yang mudah menyerap untuk menjaga peredaran udara di sekitar organ intim. Elakkan penggunaan kain atau seluar dari kain jenis jean. 

4. Jika anda selalu berpergian, pastikan membawa pantyliner dan pakaian dalam lebih supaya memudahkan anda menukarnya. Jangan terlalu lama menggunakan pantyliner. Sekiranya anda sedang haid, pastikan anda menggantikan tuala wanita dengan kerap supaya kekal bersih dan segar. 

Tips dia mudah and ringkas jer tetapi kesannya terhadap kesihatan sgt baik jika kita selalu amalkan dengan konsisten.


Next Tips cara mencegah bau badan :-

1. KERAP MANDI 
Langkah awal untuk mencegah bau badan ialah mandi secara teratur minimum dua kali 
sehari. Sebaikbaiknya mandi dengan menggunakan shower berbanding dengan berendam.Sebab, air yang mengalir dapat menyingkirkan kotoran dan bakteria dengan lebih banyak 
berbanding air yang tidak mengalir. 

2. MENCUCI PAKAIAN 
Jangan hanya mengambil kira cara mandi sahaja. Tetapi, baju atau pakaian juga 
memainkan peranan penting terhadap bau badan seseorang.Justeru itu, pastikan pakaian 
yang anda pakai sentiasa bersih. Badan yang telah dibersihkan namun, tetap 
menggunakan pakaian yang tidak bersih akan mengundang masalah. Justeru itu, cucilah 
baju yang telah digunakan setiap hari supaya peluh yang melekat pada pakaian hilang. 

3. GUNAKAN PENGHILANG BAU BADAN 
Terdapat banyak produk yang khusus untuk menghilangkan bau badan.Gunakan 
deodoran yang mengandungi bahan untuk memerangi bakteria penyebab bau badan.
Selain itu, anda juga boleh merendam kapas di dalam alkohol dan selitkan di bahagian 
ketiak selama beberapa minit untuk mengurangkan bau badan yang disebabkan oleh 
bakteria.Anda juga boleh merendamnya dengan menggunakan tea tree oil yang boleh menjadikan ketiak anda kekal kering serta terhindar daripada bakteria dan bau. 

4. PENGAMBILAN MAKANAN DAN MINUMAN 
Makan dan minum secara teratur.Perbanyakkan minum air putih minimum 2L @ 8 gelas setiap hari. Dengan pengambilan air yang byk akan mengurangkan fungsi kelenjar peluh dan seterusnya mengurangkan bau badan. Selain itu, sangat baik juga mengambil buah yang mengandungi antioksidan dan sayuran berwarna hijau tua seperti bayam yang kaya dengan klorofil dan memberi kesan seperti deodoran semulajadi untuk tubuh.Hindari makanan dan minuman yang mengandungi kafein, coklat dan lemak.Bakteria sangat 
suka pada peluh yang mengandungi lemak. 

Korang mesti akan jadi lebih yakin bila badan kita bau segar dan menyenangkan. Sebab bila badan kita berbau mesti kita rasa malu, tak yakin, tak ramai kawan and sebagainya. So, kita kena la pastikan badan kita sentiasa bersih dan wangi. Hehehe

APA Kebaikan Harum Malam nie?  
  • Meningkatkan keinginan serta mempercepatkan ransangan seksual 
  • Bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering 
  • Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina 
  • Membantu membunuh bacteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kerap kencing 
  • Meningkatkan system tahan tubuh serta menstabilkan hormon 
  • Mengurangkan tekanan dan tension
  • Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan 
APA Kandungan Harum Malam:-
Harum Malam, supplemen dalaman mewangikan tubuh sepanjang masa. Diadun dengan ekstrak ros dan kaya dengan ekstrak herba seperti sirih, buah tin, kismis, madu, goji, 
limau purut, kayu serapat, buah delima, manjakani, pueraria lobata, pueraria mirifica 
yang dapat membantu mengatasi bau yang kurang enak dari tubuh.  

Hasilnya tubuh akan wangi semulajadi jika diamalkan berterusan. Ia mampu membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Ianya juga dapat mencegah masalah dalaman wanita, memberikan tenaga dan menambahkan stamina untuk melakukan aktiviti seharian. 

Ramuan : Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat,Buah Delima, Manjakani, Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica. 


ANTARA KHASIAT LAIN HARUM MALAM:-
1. Membantu menyegar & menyihatkan badan. 
2. Mencantikkan & menaikkan seri wajah. 
3. Membantu menghilangkan bau badan & mulut. 
4. Melegakan panas badan. 
5. Menegangkan payudara. 
6. Memulihkan rasa rapat. 
7. Mengencang otot kewanitaan. 
8. Menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal. 
9. Menambah keharmonian suami isteri. 
10. Menyihatkan rahim. 
11. Mencantikkan payudara agar sihat & montok. 
















Kalau u all masih tak fhm explain aku terus contact owner dia pun boleh, sila la tekan link di bawah. 




P/S : Anda kena try produk confirm tak menyesal. okay bye 
Komen
0 Komen

No comments:

© Maria Hasun | Design By MaiGraphikDesign